سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اشنایی با ابزار های جراحی و ویژگی هایشان

  

 

 

 

 

اشنایی با ابزار های جراحی و ویژگی هایشان

فروشگاه به توان تجهیز نمایندگی اصلی فروش و تعمیر ابزار جراحی

جراحی مدرن با اختراع فولاد ضد زنگ و پیشرفت های عملی در دهه 1900 به طور قابل توجهی تکامل یافته است که منجر به استفاده از فولاد در تولید ابزار جراحی شد. در حال حاضر 85 درصد ابزارهای جراحی از فولاد ساخته می شوند. در سال‌های اخیر، ترکیب تیتانیوم، کبالت یا آلیاژهای ویتالیم (ویتالیوم در ساخت دستگاه‌های کاشته‌شده در بدن استفاده می‌شود) و سایر انواع فلزات منجر به تغییرات اساسی در ساختار ابزار جراحی شده است.

امروزه پیشرفته ترین ابزار جراحی از کربن، کروم و فولاد ضد زنگ که ترکیبی از آهن و چندین فلز دیگر است ساخته می شود. استفاده ترکیبی از این فلزات تضمین می کند که تجهیزات فلزی کمتر در معرض خوردگی و سایش ناشی از استریل شدن هستند. کروم موجود در فولاد در برابر خوردگی مقاومت می کند، در حالی که کربن فولاد را سخت می کند.

تیتانیوم به ویژه برای ساخت ابزارهای جراحی میکروسکوپی مناسب است. این فلز غیر مغناطیسی است، بنابراین در میدان های مغناطیسی حرکت نمی کند. در مقایسه با فولاد ضد زنگ، آلیاژ تیتانیوم سخت، قوی، سبک وزن و مقاوم در برابر خوردگی است. پس از تولید ابزار و ابزار جراحی، سطوح آنها باید با یک پوشش براق پوشانده شود. اگر سازهای فولادی بدون پوشش رها شوند، زنگ زده و پوسته پوسته می شوند. کروم، نیکل، کادمیوم، نقره و مس در پوشش ابزارهای جراحی و پنس جراحی استفاده می شود.

در تولید ابزار جراحی، ضروری است که هر دستگاه به طور خاص برای یک هدف خاص طراحی و ساخته شود و از عملکرد مناسب اطمینان حاصل شود. نگهداری این دستگاه‌ها به دلیل هزینه‌های بالای تولید بسیار مهم است، به‌ویژه به دلیل ظریف‌تر شدن آنها، تمیز کردن و استریل‌سازی را چالش‌برانگیزتر کرده و به دقت بالایی نیاز دارد. استفاده نادرست از این ابزارها بدون در نظر گرفتن کاربرد عملی مورد نظر و عدم شفافیت در روش های صحیح تمیز کردن و استریل کردن، منجر به فرسودگی این ابزار شده است که می تواند منجر به خسارات مالی و جانی شود.

طبقه بندی ابزار جراحی

ابزارهای جراحی بر اساس عملکرد و کاربردشان دسته بندی می شوند، اگرچه نام ابزار ممکن است بسته به سازنده، کشور و افراد مختلفی که آن را اختراع کرده اند متفاوت باشد.

کلمپ ها (Clamps)

باز کننده ها و رترکتورها (Retractor and Exopser)

نگهدارنده ها (Holding and Grasper)

گشاد کننده ها (Dilators)

ابزار دوخت و بخیه (instrument Suturin)

سر ساکشن ها

تمامی ابزارهای جراحی بر اساس عملکرد و کاربردشان دسته بندی می شوند. با این حال، در اینجا ما در مورد طبقه بندی های گسترده تر، یعنی لوازم جراحی یکبار مصرف و لوازم جراحی غیر یکبار مصرف بحث خواهیم کرد.

 

لوازم یکبار مصرف جراحی: اقلامی هستند که عموما یکبار مصرف و استریل هستند. آنها برای یک بیمار خاص مورد استفاده قرار می گیرند و پس از اتمام عمل جراحی در یک جعبه ایمنی دور ریخته می شوند.

لوازم جراحی غیر یکبار مصرف: این وسایل یکبار مصرف نیستند و پس از هر عمل جراحی برای آماده شدن برای بیمار بعدی استریل می شوند. اکثر ابزارهای جراحی از فولاد ضد زنگ یا تیتانیوم ساخته شده اند. مهمترین نکته در انتخاب مواد برای این ابزارها مقاومت لازم آنها در برابر خوردگی در تماس با خون، مایعات، مواد ضدعفونی کننده و هوا است.

مشخصات بهترین ابزار جراحی

ابزارهای جراحی یا باید استریل باشند یا قابلیت استریل شدن را داشته باشند، زیرا معمولاً با اندام های داخلی بیمار تماس دارند و برای بیماران مختلف استفاده می شوند. در نتیجه، اگر پس از هر بار استفاده استریل نشوند، خطر انتقال عفونت، ویروس و میکروب از یک بیمار به بیمار دیگر وجود دارد. این روش به ظاهر ساده موفقیت عمل های جراحی و بقای بیماران را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.

با توجه به حساسیت بالای وسایل جراحی، استفاده از ابزارهایی با اندازه مناسب ضروری است تا پزشک معالج بتواند در حین جراحی به عملکرد مطلوبی دست یابد و استفاده از وسایلی که خیلی بزرگ یا خیلی کوچک هستند، مانع تمرکز آنها نمی شود.